Energiesystemen

Verschillende soorten energiesystemen

Als ondernemer wordt het steeds belangrijker om aan het milieu te gaan denken. Hiervoor zal er dus wel eens voor een ander energiesysteem gekozen moeten worden. Een energiesysteem kan zijn energie halen van een dynamo, lichtnet, zonne-energie of van windenergie. In dit artikel worden een aantal energiesystemen besproken.

Een mobiel energiesysteem

Organisaties zijn tegenwoordig steeds mobieler geworden. Daarom is het ook steeds belangrijker geworden om een mobiel energiesysteem te hebben. Een aantal jaar geleden werd dit voornamelijk gedaan met een aggregaat dat lastig te verplaatsen was en bovendien ook nog eens behoorlijk luidruchtig en slecht voor milieu. Vandaag de dag zijn er DC AC omvormers, deze kunnen van een accu 230 V wisselspanning maken. Dit is een milieubewuste, gemakkelijkere oplossing dan het gebruiken van een aggregaat.

Energie oplossingen voor op zee

Voor op zee is het ook belangrijk dat men beschikt over voldoende energie. Hiervoor zijn tegenwoordig zogenaamde marine accu’s. Hierdoor kan er zelfs op zee 230V wisselstroom worden geboden. Zo is het mogelijk om elk apparaat dat thuis wordt gebruikt ook op zee te gebruiken, waardoor het verblijf op zee als comfortabel kan worden ervaren. Met deze accu kunnen ook wat kosten worden bespaard, omdat anders aangepaste apparatuur aangeschaft moet worden.

Autonome energiesystemen

Om milieuvriendelijker aan het werk te gaan is het een optie om met duurzame autonome energiesystemen aan de slag te gaan. Deze werken op basis van zonne of windenergie en is er ook de keuze voor gelijkstroom of wisselstroom. De accu’s die deze energie kunnen opslaan zijn essentieel voor een duurzaam huishouden of bedrijf. Hiervoor zijn verschillende accu’s geschikt. Waaronder de VRLA en de Lithium accu’s.

Advies nodig voor een nieuw energiesysteem?

Heb je geen idee hoe je als bedrijf milieubewuster kunt worden door het vernieuwen van je energiesysteem dan kan het interessant zijn om wat advies in te winnen. Dit kan gedaan worden bij een specialist in het opzetten van verschillende energiesystemen. Zij kunnen adviseren welk energiesysteem het beste bij je past.