CERTIFIED ETHICAL HACKER LEREN

Verdiepen in de ICT; welke mogelijkheden zijn er?

ICT, een van de snelst groeiende sectoren ter wereld en zeker ook een van de belangrijkste. Bezig zijn met computers, informatiesystemen, telecommunicatie en noem het verder maar allemaal op. Elke andere sector heeft te maken met ICT en is zelfs al snel afhankelijk van ICT. Elk jaar melden meer en meer mensen zich aan op ICT Opleidingen, ICT Cursussen en online studies. Er studeren dus ook jaarlijks meer en meer mensen af. Om uit te blinken op de markt moet je je al snel verder verdiepen en specialiseren in een bepaalde richting. Welke mogelijkheden zijn er hiervoor?

 

Systeem-/Netwerkbeheerder

Een systeem of netwerkbeheerder is iemand die zich dagelijks bezig houdt met het beheer en onderhoud van de ICT omgeving van een bedrijf. Sommige bedrijven hebben aparte functies voor een systeembeheerder en een netwerkbeheerder. Echter is dit bij de meeste bedrijven 1 functie. Wat zijn onder andere je verantwoordelijkheden?

  • Backups maken ► zorgen dat bij problemen gegevens niet verloren gaan.
  • Updates draaien ► instaleren en instellen
  • Beveiligen van het netwerk ► Virusscans, firewall, etc.
  • Technische vragen beantwoorden

Hebben mensen problemen met de computer dan ben jij het aanspreek punt en de aangewezen persoon om de problemen op te lossen. Je hebt nog je eigen dag ook “System Administrator Appreciation Day” waarop de dank naar je uitgesproken word.

 

Software-/Webontwikkelaar

Als ontwikkelaar ben je bezig met het bouwen en ontwikkelen van producten, dit geld ook voor software- en webontwikkelaars.

► Bij de software kant ben je vooral bezig met het bouwen van nieuwe of verbeteren van bestaande omgevingen. Je kent verschillende programmeertalen, waaronder #C, Java en .NET. Ook moet je een duidelijke en voor de gebruiker begrijpbare handleiding kunnen aanleveren.

► Ga je meer richting de Web kant dan ben je meer bezig met websites, de manier waarop deze functionaliseren en communiceren met verschillende systemen. Programmeertalen die je moet beheersen zijn onder andere HTML(5) Java, CSS3 en Ajax. Ook moet je de Client en Server-side scripting minimaal kunnen begrijpen.

 

Security Specialist

Veiligheid op het internet wordt dagelijks belangrijker en als security specialist ben jij verantwoordelijk voor het waarborgen van de online veiligheid en de beveiligingsmaatregelen in computernetwerken en -servers. Je gaat hackers tegen en bewaakt het systeem als het ware. Hierin wordt aangeraden de certificering als Ethical Hacker te halen. Een ethische hacker is een specialist die op een positieve manier systemen kan testen. Door te hacken kan je fouten ontdekken die ervoor zorgen dat ook anderen het kunnen hacken. Jij geeft dit vervolgens door en gaat (in samenwerking) het probleem oplossen. Grote bedrijven werken met vaak samen met specialisten om deze lekken te vinden en verhelpen. Google heeft bijvoorbeeld 150000 euro over voor mensen die zo’n lek ontdekken.

 

Dus mogelijkheden voldoende, nu aan jou om er verder in te duiken. Je ICT studie heb je succesvol afgerond, nu heb je dus al een goed startsalaris, meer kennis en dus meer te bieden geeft jou ook meer te vragen van een werkgever. Ook kan je Leren en werken tegelijkertijd, doormiddel van cursussen naast je vaste baan.