Wanneer kies je voor een prepaid simkaart?

Iedereen wilt bereikbaar zijn. Iedereen wil even op het internet waar hij of zij ook wel niet is. Om altijd bereikbaar te zijn en iemand te kunnen bereiken heb je mobiele data en belminuten nodig en je moet kunnen sms’en. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je een Sim Only abonnement nemen en maandelijks een bedrag betalen voor data, belminuten en sms’jes die je soms niet eens gebruikt of je neemt een prepaid simkaart. In beide gevallen kan je kiezen tussen vele providers. Welke past het beste bij jou? In dit artikel wordt duidelijk gemaakt waarom een prepaid de betere optie is voor jou.

Hoe werkt een prepaid simkaart?

Een prepaid simkaart is net als bij een Sim Only een simkaart waarmee je buitenshuis op het internet kan. Je kan er ook mee bellen en sms’en. Bij een prepaid moet je de simkaart van tevoren opladen. Je kan dit online doen of in de winkel van de provider zelf. Opladen? Wat houdt het in? Om te kunnen bellen, sms’en of je data te gebruiken met een prepaid moet je je simkaart opladen. Je stort dus een bepaalde hoeveelheid geld op het simkaartje. Dit heet ‘beltegoed’. Voor elke minuut, MB of sms die je benut betaal je dan totdat het beltegoed op is. De tarieven per minuut zijn over het algemeen hoger bij een prepaid dan bij een Sim Only abonnement maar, voor de zuinige mensen onder ons is een prepaid de beste optie.

De voordelen van een prepaid

Het fijne aan een prepaid is dat je altijd, en dan ook echt altijd, precies weet hoe je ervoor staat. Je hebt nooit last van onverwachte kosten en facturen. Je kan zelf bepalen hoeveel geld je eraan uitgeeft. Als je het bedrag hebt opgemaakt kan je niet meer bellen, sms’en of je data gebruiken. Je loopt dus geen financiële risico’s. Je zit ook nergens aan vast. Bij een Sim Only abonnement zit je vast aan een contract voor een bepaalde tijd. Je betaalt dan ook maandelijkse kosten. Het kan zelfs zo zijn dat je niet eens al je MB’s, minuten en sms’jes opmaakt. Dan is het alleen maar meer zonde en geldverspilling. Met prepaid heb je dat allemaal zelf in handen.

Voor wie is een prepaid simkaart?

Een prepaid simkaart is voor de mensen die aan de centen denken. Het is voor mensen die liever niet aan iets vast zitten. Die zelf de vrijheid hebben om te bepalen wat ze wel en niet willen. Iedereen mag een prepaid simkaart hebben. Bij een Sim Only abonnement moet je per se 18 jaar of ouder zijn. Met een prepaid kan je ook je kinderen verstandig leren omgaan met geld en het gebruiken van een mobiele telefoons.

 

Wil jij alle vrijheid en geen onverwachte kosten? Wil jij zelf kunnen bepalen hoeveel jij aan MB’s, minuten en sms’jes. Als je wilt weten welke provider het beste bij jou past. ViaPrepaidsimkaart.net kan je de beste providers en aanbiedingen vinden.