Een domeinnaam voor je bedrijf

Wist je dat je een domeinnaam dient uit te kiezen voordat je een website of een webshop voor je onderneming kunt laten maken? Een goede domeinnaam dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Je wil natuurlijk regelen dat (potentiële) klanten je makkelijk en snel op het internet terug kunnen vinden. Vandaar dat je nooit een ingewikkelde domeinnaam moet uitkiezen, die door veel mensen verkeerd gespeld kan worden. In deze blog lees je een aantal tips terug zodat je een passende en goede domeinnaam voor je onderneming kunt kiezen en registreren.

Wat extra achtergrondinformatie over domeinnamen

Domeinnamen zijn eigenlijk niets anders dan de namen van websites. Een website heeft een URL, zodat je niet het hele IP-adres uit je hoofd hoeft te leren. Door je website of webshop een naam te geven, kunnen mensen de website makkelijk opzoeken en terugvinden. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de domeinnaam de naam van je onderneming, jezelf of het product of de dienst te geven. Op die manier is er direct al een link tussen de website of de webshop en je onderneming.

Zorg er in ieder geval voor dat je een domeinnaam uitkiest die bij mensen blijft hangen. Des te beter de domeinnaam te onthouden is, des te meer mond-tot-mond reclame je hieruit zou kunnen halen. Daarnaast zou je bijvoorbeeld de plaatsnaam waarin je gevestigd bent met je onderneming aan de domeinnaam kunnen toevoegen. Dit werkt ook nog eens goed voor je SEO, oftewel je wordt dan hoger in Google gepositioneerd.

Hoe kun jij je eigen domeinnaam laten registreren?

Voordat je de domeinnaam naar keuze kunt registreren moet je de domeinnaam checken. Elke domeinnaam is uniek, vandaar dat men de domeinnaam niet meer kan kiezen, als iemand die naam al voor zichzelf heeft geregistreerd. Door de domeinnaam te checken kom je erachter of de naam die je hebt bedacht nog vrij is. Het is natuurlijk erg vervelend als iemand anders je voor was en je de domeinnaam die je graag wil hebben, niet meer kunt kiezen. Soms kun je degene met je gewenste domeinnaam een bericht sturen, met de vraag of hij/zij de domeinnaam aan je wil overkopen. Zo niet, dan dien je helaas een andere domeinnaam uit te kiezen en te registreren.

Het voordeel is wel, dat wanneer je een domeinnaam registreert, iemand anders de naam dus niet meer kan gebruiken. Wanneer het je lukt om een gewenste domeinnaam te registreren, weet je zeker dat je de website of webshop deze domeinnaam kunt geven.