De vier laptop trends van 2017

ls je aan het kijken bent om een nieuwe laptop te gaan kopen in 2017, is dit een mooi jaar vanwege huidige nieuwe trends. Grote fabrikanten zoals Dell, Lenovo, HP en Acer hebben allerlei nieuwe modellen op de markt gebracht, waarbij de nieuwste trends zijn ingevoerd. Hier volgen de vier meest opvallende trends:

Extreem krachtige processors

Kaby Lake is de nieuwe 7e generatie processor van Intel. Intel weet 15% extra performance weet uit deze nieuwe generatie te persen. Zeker de harde gamers en diegenen die veel data tegelijk gebruiken zullen zeker baat hebben bij deze nieuwe generatie. Ook is deze processor zuiniger in het stroomverbruik, wat ten goede komt voor draadloze hardware, zoals tablets en laptops.

Design

Design zal een grote rol spelen in 2017. Fabrikanten als HP en Lenovo brengen ook steeds meer ultra dunne laptops uit, zoals Apple al eerder deed met de Macbook air serie die al enkele jaren bestaat. Ook worden de laptops steeds veelzijdiger. Een dichtgeklapte laptop die tegelijkertijd kan dienen als tablet ziet men steeds vaker, ook i.c.m. touchscreen.

Thunderbolt 3

Data transporteren kan niet snel genoeg. Daarom is er nu de Thunderbolt 3.0 met maar liefst een capaciteit van 40Gbps. Ter vergelijking: de USB poort 3.0 heeft een capaciteit van 5Gbps.

Deze extreem snelle data overdracht is vooral ideaal voor het aansluiten van Ultra High Definition (UHD) beeldschermen. Hierdoor is het mogelijk om meerdere schermen met één kabel aan te sluiten.

Draadloos opladen

Na jaren erover te hebben gehoord is het eindelijk zover: draadloos opladen is realiteit geworden in 2017! Dell is tot op heden de enige fabrikant die draadloos opladen aanbiedt. Het enige nadeel is dat je nog steeds een oplaadmat nodig hebt waar de laptop op wordt gezet, net als bij smartphones.

Laptop fabrikanten blijven innoveren: het kan niet snel, klein en elegant genoeg. Wie weet wat de laptop trends van 2018 gaan worden…