Een financial lease voor alle zakelijke doeleinden

Tegenwoordig bieden steeds meer bedrijven een financial lease aan aan hun werknemers. Waarom ze dit doen lees je hier! Vooral als je nog niet zoveel weet over het leasen van een auto is het handig om meer informatie te verkrijgen, voordat je een financial lease bij je nieuwe baan aangaat. Ook is het handig om deze informatie te hebben als jij graag in een financial lease wilt gaan rijden en dit bij je baas wilt voorleggen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een financial lease zzp te nemen. Ga naar een leasemaatschappij voor meer informatie over het leasen van een auto als ZZP’er!

Leasen wat is dat eigenlijk?

Vroeger werd er vaak een lening bij de bank genomen voor de aanschaf van een auto. Deze stap wordt overgeslagen door bij een leasemaatschappij gelijk de auto te leasen. Je betaalt hier dus een termijnbedrag voor elke maand waarmee de auto wordt gefinancierd. Daarnaast zit in dit termijnbedrag het onderhoud van de auto, de autoverzekering en de wegenbelasting. Het leasen van een auto is daardoor ideaal als je niet houdt van alle bijkomende kosten. 

Hoe zit het termijnbedrag in elkaar?

Zoals we hierboven besproken hebben zit er in het termijnbedrag de auto, de autoverzekering en de wegenbelasting. Maar dat is niet het enige wat beslist hoe hoog je termijnbedrag wordt. Ook het soort auto dat je voor je leasecontract wilt heeft invloed op je termijnbedrag. Wil je bijvoorbeeld een BMW leasen? Dan zal het termijnbedrag hoger zijn dan bij een suzuki. Dit komt omdat de auto niet alleen duurder is in aanschaf, ook het onderhoud van de auto is duurder. Verder beslist ook het aantal kilometers dat je wilt rijden hoe hoog je termijnbedrag wordt. Hoe minder kilometers je rijdt hoe goedkoper je termijnbedrag wordt en vice versa als je veel kilometers wilt rijden. Ook voor het aantal kilometers geldt dat het onderhoud van de auto duurder wordt. Een auto zal namelijk sneller slijten als hij vaker gebruikt wordt en daardoor zal hij meer onderhoud nodig hebben.

Wat is er dan anders aan een financial lease?

Een financial lease is anders dan een normale lease (of private lease), omdat deze lease voor zakelijke doeleinden wordt aangegaan. Dit betekent dat hij gebruikt wordt voor bijvoorbeeld het rijden naar en van werk of het rijden naar klanten. Een financial lease wordt daardoor het vaakst aangegaan door een werkgever of een zzp’er. De werkgever neemt de financial lease voor zijn werknemer en hoeft hierdoor geen reiskosten te vergoeden aan zijn werknemer. Dit is niet het enige voordeel voor de werkgever, ook kan hij de rente, belasting en andere kosten terugvragen. Werkgevers kunnen voor hun werknemers daarnaast ook een tankpas aanbieden. Met een tankpas kunnen werknemers ongelimiteerd tanken voor hun zakelijke reizen. De werkgever kan de werknemer ook aanbieden om een aantal kilometers voor privé gebruik te gebruiken. Dit is ideaal voor de werknemer, maar hierdoor kan er wel een bedrag op het salaris ingehouden worden. Om precies te weten hoeveel een financial lease gaat kosten kan je een financial lease berekenen bij de leasemaatschappij.