De vraag naar applicaties groeit nog steeds. De uitdaging van vrijwel iedere CIO is dan ook om aan deze vraag te voldoen. Echter, het probleem is dat de IT-afdeling meestal al zwaar belast is vanwege het werk dat bestaande applicaties vragen. Voeg daaraan toe dat de resources vaak beperkt zijn en je snapt dat er een oplossing nodig is. En die is er ook, in de vorm van Low-code development.
Low-code development?
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij low-code development weinig handmatige code gebruikt om een applicatie te ontwikkelen. Low-code wordt daarom ook wel no-code genoemd. Door het beperkte gebruik van handmatige code kunnen apps veel sneller worden ontwikkelt, waardoor ze ook sneller opgeleverd kunnen worden.
In tegenstelling tot traditionele ontwikkelmethoden, worden functionaliteiten bij low-code development op een visuele manier ontwikkelt, waarbij eerder ontwikkelde modules kunnen worden gebruikt. Deze modules komen uit de Mendix App Store. Door de visuele ontwikkeling en het hergebruik van modules, kan de ontwikkeling van een app tot wel zes keer sneller worden afgerond in vergelijking met traditionele ontwikkelmethoden.
De voordelen op een rijtje
Er zijn tientallen voordelen waardoor je voor low-code development zou kunnen kiezen. Het gaat te ver om alle voordelen te bespreken, daarom lichten we de drie belangrijkste toe.
Weer tijd om te innoveren
Zoals we aan het begin van dit artikel aan aangaven, zijn IT-afdelingen vaak zwaar belast waardoor ze het werk nauwelijks aankunnen. Tijd om te innoveren is er daardoor vaak niet. Dat is zonde, want niet innoveren is achteruitgang en draagt dus niet bij aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Met low-code development los je dat probleem op!
Minder kosten
Zoals gezegd hoeft er met low-code development niet of nauwelijks met handmatige code gewerkt te worden, waardoor de ontwikkeltijd flink wordt verkort. Daardoor gaan er minder werkuren in het ontwikkelproces zitten, wat resulteert in lagere kosten.
Minder technische problemen
Wanneer er met handmatige code wordt ontwikkelt, neemt de kans op fouten toe. Bij low-code development wordt er niet of nauwelijks met handmatige code gewerkt, waardoor de foutkans dus zeer klein wordt. Bovendien hebben platformen die low-code ondersteunen debug modules die de technische problemen van een applicatie vaak automatisch oplossen.
Sterker nog, een platform zoals Mendix heeft standaard een feedbackknop. Zo kunnen gebruikers eventuele bugs direct melden en heeft de ontwikkelaar gelijk voor ogen wie het probleem heeft gemeld en waar het zich heeft voorgedaan.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden
Enthousiast geworden over de vele voordelen die ontwikkelen met Mendix met zich meebrengt? Neem dan vrijblijvend contact op met een Mendix ontwikkelaar, zoals bijvoorbeeld Gillz uit Alphen aan den Rijn. Binnen dit bedrijf is er veel ervaring opgedaan met low-code development met Mendix. De koffie en de voordelen staan klaar, je hoeft alleen nog maar jouw case te vertellen om te weten te komen wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn!