Nootropic Supplementen Om Je Gaming Te Verbeteren

Wanneer je op het niveau van gamen bent waar je jezelf wilt uitrusten met nieuwe tools en mogelijkheden, verdien je het beste. Ja, je kunt de beste gaming setup kopen voor ultiem comfort en reflexologie, maar zelfs met het meest geavanceerde bureau en stoel kan je brein wel een extra boost gebruiken. Overweeg gaming supplementen van RankedXP.

Als het gaat om gamen, zoek je comfortabele zitplaatsen maar ook scherpe mentale alertheid; Ultimate Nutrition heeft je gedekt. We hebben het niet over luidruchtige energiedrankjes of illegale prestatieverhogende middelen; we hebben het over nootropics.

Wat Zijn Nootropics?

Nootropics zijn een klasse van stoffen die vaak worden aangeduid als “slimme drugs”, en dat is niet voor niets. Nootropics staan bekend om hun cognitieve en geheugenversterkende eigenschappen en bieden algehele hersenstimulerende mogelijkheden. Er zijn zowel recept- als niet-recept nootropics.

Recept nootropics zijn medicijnen die stimulerende effecten hebben. Ze kunnen de symptomen van medische aandoeningen zoals aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), narcolepsie of de ziekte van Alzheimer tegengaan.

Ook als nootropics worden beschouwd niet-recept stoffen die de hersenprestaties of focus kunnen verbeteren, zoals cafeïne en creatine. Hoewel niet-recept, zijn deze nootropics nog steeds “slim” en kunnen ze denken, geheugen of andere mentale functies beïnvloeden.

Hoewel we het gaan hebben over niet-recept nootropics, raadpleeg altijd een medisch professional wanneer je iets nieuws aan je routine toevoegt.

De Beste Nootropic Supplementen Voor Elke Gamer

Cafeïne

Je relatie met cafeïne bestaat waarschijnlijk al en is een van je meest vertrouwde boosterdrankjes, maar wist je dat het onder de categorie nootropic valt?

Dranken die cafeïne bevatten, zoals koffie, frisdrank en energiedrankjes, zijn geweldig voor gaming vanwege hun stimulerende effecten. Het is algemeen bekend dat cafeïne een uitstekende keuze is als je wakker en gefocust wilt blijven.

Wat minder vaak wordt besproken, zijn de nadelen van cafeïne. Onderzoek suggereert dat cafeïne veilig is voor de meeste mensen in gematigde hoeveelheden, maar gamers die externe ondersteuning zoeken, neigen niet tot matigheid.

Een reguliere kop koffie kan een goede manier zijn om mentale focus te verbeteren, maar je begeeft je in een onrustiger gebied voorbij die eerste of tweede kop.

Extreme hoeveelheden cafeïne zijn niet veilig. De Food and Drug Administration (FDA) raadt aan om niet meer dan 400 milligram (mg) cafeïne per dag te consumeren. Dit is de hoeveelheid in 4-5 kopjes koffie of 1 ⅓ energiedrankjes.

Hoewel cafeïne je kan helpen om je gaming naar een hoger niveau te tillen, kan het je ook laten trillen in je stoel, je duimen laten draaien en je meer overweldigd maken dan nuttig is. Het is het beste om je cafeïne uit supplementen te halen die vooraf geportioneerd zijn om je een veilige en effectieve dosis te bieden.

L-Theanine

L-theanine is een aminozuur dat wordt gevonden in zwarte en groene thee, maar het wordt steeds populairder als toevoeging aan veel gezondheidsupplementen.

Een review uit 2016 meldde dat l-theanine mogelijk alfa-golven in de hersenen kan verhogen. Er is gebleken dat de alfa-golven in de stof kunnen bijdragen aan een ontspannen maar alerte mentale toestand. L-theanine kan je mentale alertheid verbeteren, maar in tegenstelling tot cafeïne veroorzaakt L-theanine geen trillingen.

Er is ook bewijs dat suggereert dat L-theanine en cafeïne een effectief duo kunnen zijn in het verslaan van de volgende baas. Deze combinatie van natuurlijke nootropics helpt de cognitieve prestaties en alertheid te verbeteren. Er zijn geen doseringsrichtlijnen voor l-theanine, maar veel gezondheidsleveranciers raden aan om 100-400 mg per dag te nemen.

Omega-3 Vetzuur

Omega-3 vetzuren behoren tot de meest bekende en best onderzochte mentale prestatieversterkers. Zelfs voor niet-gamers worden omega-3’s gezien als must-haves in ieders dieet.

Deze meervoudig onverzadigde vetten worden gevonden in veel voorkomende vette vissoorten, zoals zalm en sardines, maar ze worden ook populair aangeboden in supplementen. Er zijn visolie- en lijnzaadolie supplementen naast puur omega-3 capsules. Dit type vet is essentieel voor de gezondheid van de hersenen, en als het niet uit supplementen komt, moet iemand het uit zijn dieet halen.

Omega-3’s helpen membranen rondom de cellen van het lichaam te bouwen en zijn essentieel voor het repareren en vernieuwen van hersencellen. Een review uit 2015 vond dat omega-3 vetzuren beschermen tegen hersenveroudering en de symptomen die daarmee gepaard gaan.

Een jonger brein heeft snellere reactietijden en verbeterde focus in vergelijking met dat van een oudere volwassene. Als je een daling in je prestaties hebt opgemerkt, kan dit te wijten zijn aan verwachte veroudering en een gebrek aan voldoende omega-3’s in je dieet.

Probeer je gameprestaties te hernieuwen door omega-3’s toe te voegen aan je nootropic stack.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba is een boom die inheems is in China, Japan en Korea. Algemeen bekend als Ginkgo, worden de bladeren van deze boom gebruikt om kruidensupplementen te maken die je volgende gamesessie kunnen verbeteren.

Een studie uit 2016 vond dat ginkgo biloba potentieel gunstig is voor het verbeteren van de hersenfunctie. Ginkgo is herhaaldelijk geëvalueerd op zijn vermogen om angst, stress en andere symptomen geassocieerd met cognitieve achteruitgang door veroudering te verminderen. Over het algemeen zijn de onderzoeksresultaten op dit gebied inconsistent maar veelbelovend.

Een review van 21 studies onthulde dat ginkgo-extract mogelijk de functionele capaciteiten kan verhogen bij mensen met milde Alzheimer in combinatie met conventionele geneeskunde. Een andere review evalueerde vier studies en vond een significante vermindering in verschillende symptomen geassocieerd met dementie wanneer onderzoekers ginkgo supplementen implementeerden.

Over het algemeen is het nog te vroeg om definitief te stellen dat ginkgo de hersenfunctie verbetert, maar er is geen kwaad in het proberen van een juiste dosis voor je volgende paar matches.

Panax Ginseng

Panax ginseng is een ander kruid met oorsprong in China maar bruikbaarheid in de digitale wereld. De onderzochte medicinale voordelen van Panax ginseng zijn vergelijkbaar met die van Ginkgo biloba.

De voordelen van Panax ginseng zijn niet klinisch bevestigd, maar het kruid kan helpen bepaalde hersenziektes te voorkomen. Deze specifieke ginsengstruik is getest in relatie tot de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Huntington.

Het wordt ook geloofd dat het innemen van Panax ginseng via de mond het denken, de rekenvaardigheden en de reactietijden kan verbeteren bij gezonde, middelbare mensen. Het innemen van Panax ginseng alleen lijkt het geheugen niet te helpen, maar het innemen ervan met ginkgo bladextract lijkt het geheugen bij gezonde mensen te verbeteren.

Als je nootropics wilt verkennen, is het het beste om supplementen te gebruiken die zorgvuldig zijn samengesteld om combinaties te bevatten die goed samenwerken, zoals Ginkgo biloba en Panax ginseng.

Rhodiola

Rhodiola Rosea is een andere nootropic die de laatste tijd in de schijnwerpers staat. Er is enig bewijs dat suggereert dat Rhodiola kan helpen met cognitieve vaardigheden, waardoor het een nootropic is die je misschien wilt overwegen toe te voegen aan je gaming stack.

Het supplement is aangetoond dat het werkprestaties verbetert, vermoeidheid verlicht en leer- en geheugenfuncties verbetert. Moeite met gaming woede? Rhodiola is ook geweldig voor het reguleren van neurotransmitters in de hersenen, wat een positieve invloed heeft op de stemming.

Creatine

Bodybuilders, stap opzij; creatine is niet langer alleen voor jullie. Creatine is populair onder atleten vanwege zijn bewezen prestatieverhogende capaciteiten, maar het kan ook van nut zijn voor gamers.

Niet alleen is dit populaire aminozuur geweldig voor fysieke prestaties, maar het kan ook enkele effecten hebben op mentale vermogens. Een review uit 2018 vond dat het innemen van creatine lijkt te helpen met kortetermijngeheugen en redeneren. Een hoogwaardige redeneervaardigheid kan het ontbrekende ingrediënt zijn in je gaming formule.

Verken de mogelijkheden van de nootropics van RankedXP om je gaming naar een hoger niveau te tillen. RankedXP biedt diverse supplementen die je helpen je mentale alertheid en algehele hersenfunctie te verbeteren, zodat je de beste versie van jezelf kunt zijn tijdens het gamen.

Bron: www.rankedxp.com