Onbeperkt mobiel bellen neemt ook zakelijk fors toe aan populariteit

Onbeperkt mobiel bellen neemt ook zakelijk fors toe aan populariteit

Zakelijk onbeperkt mobiel bellen blijkt voor veel bedrijven een enorme uitkomst te zijn. De afgelopen jaren was dit bijna alleen maar voor consumenten beschikbaar. Alleen Vodafone bood zijn Red abonnementen aan, maar die waren redelijk aan de prijs. Met de nieuwe acties wordt onbeperkt bellen én internetten steeds populairder.

Kosten besparen met sim only

Met een zakelijk sim only abonnement kunnen bedrijven veel kosten besparen. Zeker de afgelopen periode wordt er enorm gestunt door de providers. Denk aan T-Mobile met Unlimited Madness of Tele2 zakelijk met onbeperkt bellen én internetten. Voor nog geen € 25 per maand is alles dan geregeld. Zo kunnen medewerkers nooit meer over hun bundel gaan en bespaar je als bedrijf al snel 15% op de belkosten.

Een nieuwe mobiel of toch refurbished?

Kies je voor sim only? Dan is er nog de vraag, kies je voor een nieuwe of toch een refurbished telefoon? Waar je voor kiest is toch vooral afhankelijk van het budget. Een nieuwe telefoon heeft als voordelen dat deze langer mee gaat. Nieuwe modellen zijn ook sneller waardoor medewerkers minder tijd hoeven te wachten tot een app geladen is. Daar staat tegenover dat een refurbished telefoon veel goedkoper is en vaak nog minimaal twee jaar mee kan. Voor de garantie hoef je het niet te laten. Die is in beide gevallen gelijk.

Unlimited acties & combideals

Providers vliegen over elkaar heen met acties om ervoor te zorgen dat ze nieuwe klanten aan zich kunnen binden. T-Mobile en Tele2 zijn hier sinds kort mee gestart, maar ook KPN en Vodafone/Ziggo zullen hierop in gaan spelen. Vaak begint het met onbeperkt bellen en smsen waarbij nog keuze is tussen databundels, bijvoorbeeld van 1 of 5 GB of onbeperkt data.

De verwachting is dat de providers de komende jaren steeds meer combideals gaan aanbieden zoals dat bij consumenten nu ook al gebeurt. Dan worden de kosten voor een zakelijk abonnement nog veel lager dan nu al het geval is.

Wat moet als ondernemer kiezen?

Je kan op ZakelijkBellen.nl zakelijke abonnementen vergelijken. Voor degene die iets meer willen weten. Voor veel ondernemers is zakelijk sim only een goede keuze. Je hebt dan geen zorgen over extra kosten en hoeft medewerkers niet te controleren op het gebruik van hun telefoon. Maar het is natuurlijk aan u als ondernemer om de kosten en baten tegen elkaar af te wegen.