SEO uitbesteden vs. zelf SEO uitvoeren

Search Engine Optimalisation is belangrijk voor het hebben van een goed functioneerde website. Om uw website te laten optimaliseren kan u naar een zoekmachine optimalisatie bureau stappen. Zij kunnen u helpen met alles wat uw site nodig heeft om in de top van de zoekresultaten van google te komen. Dit doen zij door zoekwoorden waar u op gevonden wil worden te verwerken in linkbuilding teksten. Dit is slechts nog maar éénonderdeel van het gehele SEO-proces.

SEO uitbesteden

Zij kunnen voor u aan de slag met het omhoog halen met allerlei onderzoeken op en voor uw website. Zo kijken ze naar de huidige staat van uw website. Heeft u wel genoeg pagina’s met genoeg en boeiende informatie erop? Dit en enkele onderwerpen worden meegenomen met het scannen van uw website.

Teksten

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Neemt u als voorbeeld deze tekst. De tekstschrijver wordt een opdracht gegeven om een tekst voor een klant te schrijven. Dit gaat meestal over een onderwerp wat te maken heeft met de diensten of producten die de klant aanbiedt. In deze tekst moeten een paar zoekwoorden worden verwerkt. Op deze zoekwoorden wordt een link geplaatst. Als er op deze link wordt geklikt gaat de lezer gelijk naar een pagina van de klant waar er over dit onderwerp meer informatie staat. In een linkbuilding tekst wordt de naam van de klant niet genoemd.

Content

Teksten zijn dus een onderdeel van content. Content is een breed begrip en kan dus veel betekenen voor de functionaliteit voor uw website. Online marketingbureaus kunnenzorgen voor content via social media. Zij zorgen dat er advertenties via social media worden geplaats. U kan zelf aangeven waar u graag content over geschreven wilt hebben.

Backlinks

In de linkbuilding teksten worden links geplaatst. Dit heten backlinks. Backlinks zijn op verschillende manieren te kopen. Zo kan er door een online marketingbureau een tekst worden geschreven en die plaatsen zij voor het bedrijf op een site wat hetzelfde onderwerp heeft. Hierbij hoeft het bedrijf zelf niks te doen. Dit zit ook bij de prijs inbegrepen. Als bedrijf kan u ook zelf links ruilen met websites. U plaatst dan een tekst op de ene site en andersom. Linkruil heet dit. Als laatste optie heeft u het aanvragen van een linkplaatsing. Dan wordt er door een andere website een blog op hun eigen website geplaatst. In deze tekst is ruimte voor linkplaatsingen. U heeft weinig impact over waar de tekst over gaat. Dit is meestal wel de goedkoopste optie.

Wat kan u zelf doen:

  • Link ruilen
  • Teksten of blogs schrijven
  • Advertenties via google plaatsen (hulp bij geadviseerd)

Online marketing bureau

De rest van alle onderdelen van het optimaliseren van uw website kan u het beste overlaten aan een online marketingbureau of een SEO specialist. Zij hebben veel meer inzicht in wat er nodig is voor uw website.