Tips voor het beginnen van een blog

Heb je altijd al eens een blog willen beginnen, maar komt het er maar niet van? Begin dan nu! Nooit is het beste moment om te beginnen, dus stel het niet langer meer uit. Voordat je begint lees dan eerst dit artikel met tips om goed te starten met je blog.

Keuze qua thema

Een blog opzetten met een breed thema klinkt leuk. Echter is de kans groot dat je hierdoor weinig mensen aanspreekt. Je kunt beter een bepaald thema of meerdere thema’s kiezen. Zo weten de lezers ook waar ze aan toe zijn. Dit thema of deze thema’s bepalen welke doelgroep je aanspreekt. Je kunt het ook andersom doen. Kies eerst je doelgroep en vervolgens kies je een thema, waarin je doelgroep geïnteresseerd is. Kies wel een thema wat je zelf ook interessant vindt.

Zorg voor een goed werkend platform

Bepaal waar je jouw blogs wilt publiceren. Je kunt je blogs plaatsen op bijvoorbeeld sociale media kanalen, zoals Facebook of Linkedin. Meestal worden blogs geplaatst op een blogsite zoals Blogger of WordPress. De links naar de blogs worden vervolgens gedeeld op sociale media kanalen om meer lezers te krijgen. Je kunt zelf een website bouwen. Voor het maken van een simpele WordPress heb je geen ervaring nodig. WordPress is namelijk erg gebruiksvriendelijk. Wel is het belangrijk dat je website aantrekkelijk is en gebruiksvriendelijk. Als dit je zelf niet lukt kan je beter een professional je website laten maken. Of je nu zelf je website maakt of laat maken je moet sowieso de webhosting regelen. Je kunt eenvoudig de webhosting laten regelen door Cloud86. Dit is een onafhankelijke hostingprovider, die de snelste hostingprovider is van 2022.

Schrijven van je blogs

Als je website klaar is ga je aan de slag met het schrijven van je blogs. Het is slim om eerst een aantal blogs klaar te zetten, voordat je jouw website publiceert. Zo is je website niet te leeg. Werk ook voor met blogs schrijven, zodat je blogs kunt publiceren als je een keer geen tijd hebt om te schrijven. Bij het schrijven van blogs is het belangrijk dat je ongeveer schrijft zoals je praat. Blogs zijn informele en simpele teksten. Verplaats je tijdens het schrijven in de onwetende lezer. Je moet moeilijke kwesties uitleggen, zodat het duidelijk is waar je blog overgaat. Ga er niet vanuit dat de lezer weet wat een afkorting of situatie inhoudt. Vermijd  het gebruik van afkortingen. Daarnaast is het belangrijk om kort en bondig te schrijven.

Ken je iemand die een succesvol blog heeft? Vraag dan tips aan diegene. Je kunt ook eerst als blogger aan de slag gaan bij een blog. Zo kan je eerst leren van een ervaren blogger.