Waarom een nieuwe website launchen?

Misschien heb je een website die nog niet al te oud is. Toch wordt er altijd gehamerd op vernieuwing. Er zijn een paar redenen waarom je misschien een nieuwe website nodig hebt. De belangrijkste factor zou de geavanceerde veranderingen kunnen zijn, van de nieuwe technologie en verbetering van de browser. Hier zijn enkele redenen waarom het lanceren van een nieuwe website nuttig kan zijn voor jou en voor jouw bedrijf.

Functies op de site werken niet correct

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het opnieuw ontwerpen van de website. Misschien heb je een goed uitziende website, maar werken bepaalde functies niet naar behoren. Hierdoor kan je een groot percentage klanten verliezen. Zorg ervoor dat jouw nieuwe website beschikt over eenvoudige navigatietools, zodat bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken.

De oude website is verouderd

Waarom een nieuwe website maken? Logischerwijs is de belangrijkste reden dat de oude website verouderd is, en niet meer past in de snel ontwikkelende onlinewereld. Mensen zullen dat merken en dit kan leiden tot lage bezoekersaantallen, vooral als gebruikers keuze hebben tussen verschillende concurrenten. Consumenten zullen hoogstwaarschijnlijk gaan voor een bedrijf dat een mooie, gemakkelijk te gebruiken website heeft omdat het de zekerheid biedt dat het bedrijf groeit en daarnaast de nieuwste trends en technologieën volgt.

Niet reageren op nieuwe mobiele apparaten

Met verbeterde technologieën over de hele wereld en met het gebruik van mobiele apparaten, laptops, tablets en andere gadgets, kan het voor gebruikers lastig zijn om de oude versie van de website te gebruiken. Dit op zijn beurt kan schadelijk zijn voor je bedrijf. Veel mensen gebruiken tegenwoordig hun mobiele apparaten om te winkelen, eten te bestellen, onderzoek te doen en contact te maken met hun vrienden. Is jouw website niet aangepast aan mobiele apparaten, dan zal dit je bezoekersaantallen laten dalen. Tegenwoordig willen gebruikers het onderzoek op hun telefoons kunnen doen en de informatie kunnen delen die ze hebben gevonden met vrienden en collega’s. En je kan deze mensen als klanten verliezen als jouw site op deze apparaten geen probleemloze ervaring biedt.

Het nalaten om de inhoud bij te werken

Het is belangrijk dat je site jouw huidige strategie en serviceaanbiedingen weergeeft, zodat je geen klanten verliest aan concurrenten. Soms kan de website gewoon te oud en traag zijn om bij te worden gewerkt, en nieuwe inhoud toevoegen is natuurlijk noodzakelijk. Met behulp van een content managementsysteem is dit op te lossen.

Het heeft een slechte gebruikerservaring en is moeilijk te navigere

Helaas hebben sommige gebruikers mogelijk slechte ervaringen met het gebruik van je oude website. Er zijn mogelijk dringende wijzigingen nodig om jouw site effectiever en gebruiksvriendelijker te maken. Daarom moet je wellicht een nieuwe website maken met nieuwe functies die trendy is, en gemakkelijk te navigeren is, dit zal jouw bezoekers de beste ervaring bieden en ze omzetten in klanten.

Bron: Solid Results