Voordelen 2e handssoftware

U bent een grote onderneming, of misschien wel een klein maar kampt met het probleem dat u een tekort heeft aan licenties? Of juist andersom? U wilt meer maar het allemaal zo duur! In dit artikel ga ik u wat voordelen geven over 2e handssoftware. Dit artikel geld ten eerste natuurlijk voor mensen die geïnteresseerd zijn om software aan te schaffen, maar er liggen ook mogelijkheden op dit gebied voor mogelijke aanbieders van deze software. Om te beginnen:

Waar koop ik 2e handssoftware?

Deze software zijn op verschillende plekken te koop maar wellicht de makkelijkste is een online software marktplaats. Hier bieden verschillende aanbieders hun overtollige software aan. Vaak zijn deze software marktplaatsen onafhankelijke partijen die u kunnen helpen aan deze goedkope software. Wellicht denkt u, is dit wel legaal? Het Europees Hof heeft uitgesproken dat alle verkoop en koop van tweedehands software helemaal legaal is, mits er aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. In sommige gevallen is het ook volledig anoniem om het te kopen en verkopen, tot op het moment van overeenstemming en tekenen van een NDA. In dat geval kan de identiteit wel kenbaar worden gemaakt aan de koper en verkoper.

Waarom tweedehandssoftware?

Het is natuurlijk een risico om via internet tweedehands software te kopen en daarom zult u goed moet letten op wat voor website u dit doet, of het betrouwbaar is en achteraf betalen als dit mogelijk is. Naast dat het dus compleet legaal is, is het ook veel goedkoper om het van iemand over te nemen dan het nieuwe aan te schaffen. In veel gevallen scheelt het zelf ruim zeventigprocent dan het nieuw aanschaffen.

Dit zijn natuurlijk redenen om het aan te schaffen, maar ook als bezitter van software kan het heel interessant zijn. Als u namelijk veel software heeft aangeschaft maar overgestapt bent naar nieuwe, andere of er wellicht helemaal mee gestopt bent is de mogelijkheid om het te verkopen toch aantrekkelijk. U gooit in principe gewoon geld weg als u de software of ergens op bergt en niet gebruikt of zelfs gewoon weg gooit. Bekijk dus als bezitter goed naar de software die u over hebt en misschien kunt u hier nog een leuk centje aan verdienen

Soorten licenties

Het aanbod van licenties ligt heel erg uit elkaar, er zijn veel verschillende soorten van Microsoft software, verschillende technische software en nog veel meer. Natuurlijk wordt er ook veel gezocht software gezocht waar u als aanbieder makkelijk op kan inspelen.

Bent u geïnteresseerd in tweedehands software of wilt u het verkopen? Bekijk gerust onze marktplaats en de mogelijkheden die er liggen. Heeft u vragen en/of eventuele opmerkingen kunt u natuurlijk ook even contact op nemen of het contact formulier invullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk u terug contacteren.