WordPress hosting, zijn er echt verschillen met “normale” hosting?

WordPress hosting, je hoort het de afgelopen tijd steeds vaker en hosting providers bieden het ook steeds vaker aan als dienst. Maar zijn er nu daadwerkelijk verschillen tussen normale shared hosting en WordPress hosting? Dat is een vraag die velen zichzelf stellen maar een echt antwoord krijg je vaak niet. Om toch wat meer duidelijk de scheppen tussen de “verschillen” proberen wij het hier beter uit te leggen.

Verschillende WordPress hosting en shared hosting

Veel hosting providers bieden tegenwoordig WordPress hosting aan maar zijn er daadwerkelijk verschillen?

Dit is verschillende bij hosting provider. Sommige bieden het al aan als “WordPress hosting” wanneer zij een installer hebben waarmee je zelf eenvoudig via het control panel WordPress kan installeren. Is dit dan daadwerkelijk WordPress hosting? Nee, dat is gewoon een shared hosting pakket waar je eenvoudig WordPress op kunt installeren. Wanneer je op zoek bent naar echte WordPress hosting moet je letten op enkele punten waar deze hosting provider zich in onderscheid.

Wanneer is het WordPress hosting

Een hosting provider mag (vinden wij van host-reviews.nl) pas echt WordPress hosting verkopen als zij ook daadwerkelijk onderscheid maken op de servers en support die zij kunnen leveren. Wat houdt dit dan in:

  • Medewerkers van de support afdeling moeten verstand hebben van WordPress
  • Servers moeten geconfigureerd zijn om WordPress optimaal te kunnen draaien
    • CDN
    • Nginx
    • Varnish caching
  • Medewerkers moeten je kunnen ondersteunen met het instellen van de juiste caching methode.

Dit zijn slechts 3 punten maar dit maakt wel het verschil. WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS maar het is bij zwaar om te draaien. Daarom moeten er servers staan die alle processen, zowel in de back-end als in de frond-end, soepel laten verlopen.

Waar vind ik nu WordPress hosting?

Je kunt WordPress hosting providers vergelijken met elkaar en kijken welk pakket het beste bij je past. Xel Media is een hosting provider die bekend staat om een uitstekende support en razendsnelle servers om jouw WordPress website optimaal te laten draaien!