7 tips die zorgen voor een professionele website

Wanneer je een website nodig hebt dan kan je kiezen tussen twee opties: Een website laten bouwen door een website bouwer bij een professioneel bedrijf, of je gaat er zelf aan het werken. Je kan natuurlijk een professionele website laten maken maar dat is natuurlijk niet gratis en vereist een budget. Daarom hebben wij wat tips die je kunt gebruiken als je beslist zelf een website te gaan maken. Zo kan je toch nog een goede website krijgen als je geen budget hebt voor een webdesign bedrijf.

Tips voor een goede website:

Hieronder hebben wij 7 tips bedacht, als je je aan die tips houdt dan zal je zeker een goede website krijgen!

  • Domeinnaam: een goede website begint met een goede naam. Het beste is eigenlijk niet te lang en een duidelijke naam bijvoorbeeld: denaamvanjebedrijf.nl (of .com) Alleen zijn er al heel veel namen bezet dus moet je even zoeken wat nou een goede websitenaam is. Zorg ervoor dat het makkelijk te onthouden is en niet met te veel punten ertussen.
  • Goed vindbaar: als je niet vindbaar bent op google dan komen er bijna geen klanten op jouw website. En dat wil je natuurlijk niet dus zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is, dit kan je laten doen bij een onlinemarketingbureau
  • Niet op je eigensmaak maken: om een professionele website te hebben moet de smaak van de website voor iedereen fijn zijn. Niet dat jij een paar kleuren of plaatjes heel mooi vindt, maar mensen die op jouw website komen dit als vervelend ervaren. Ze zullen dan niet lang op jouw website blijven en verlaten hem vervolgens.
  • Logo: een logo is een belangrijk onderdeel van je website en bedrijf. Als je een mooi passend logo hebt, ziet het er al een stuk beter uit. Zorg ervoor dat het logo op uw website zichtbaar is. Ook is het handig dat als je op het logo klikt dat je weer op de homepagina terecht komt.
  • Een doolhof: zorg ervoor dat de website niet een doolhof wordt. Als mensen wat zoeken dan willen ze er niet al te lang bezig mee zijn. Zorg er dus voor dat je niet op te veel kopjes en linkjes moet drukken voordat je pas komt op de informatie die je zocht. Het moet dus overzichtelijk zijn en geen doolhof worden.
  • Blijf doorwerken: als de website live is gegaan en er komen regelmatig mensen op, moet je niet denken dat je klaar bent. Je moet blijven werken aan je website en zorgen dat je actief blijft. Doe dit bijvoorbeeld door te vragen of mensen een recensie willen schrijven over hoe ze de website vinden. Je kan de recensies doorlezen en dan er wat mee doen. Stel je voor dat iemand een recensie schrijft en die vindt dat het lettertype te klein is. Je kunt dan de website aanpassen en hopen dat je klanten tevreden worden.
  • Bezoekers wegjagen: de mensen die op je website komen moeten zich prettig voelen op je website. Zorg ervoor dat er niet allemaal pop-up berichten of banners tevoorschijn komen die vervelend zijn. Dit waren de 7 tips die wij bedacht hebben voor een goede website. Zorg ervoor dat je je aan deze tips houdt, dan moet het zeker goed komen!