Bespaar tijd met de slimme planning software

Elke werkgever en manager zal er op moeten hameren of heeft erop gehamerd om zo efficiënt mogelijk te werken. Maar niet elke manager heeft daarvoor jouw de juiste tools gegeven om dit te doen. Veel werkgevers willen dat alles sneller gaat en er meer wordt geautomatiseerd en dat is goed mogelijk als het slim wordt gedaan. Je kunt met een online planning tool en de juiste planning software eenvoudig een planning maken voor medewerkers en bijvoorbeeld buitendienstpersoneel. Automatiseren zorgt ervoor dat er minder handmatig werk wordt gedaan en dat zorgt ervoor dat je je tijd nuttiger kunt besteden. We leggen in dit artikel wat meer uit over de verschillende mogelijkheden.

Wat is planningsoftware?

Eigenlijk kan dit vrij recht voor z’n raap zijn. Je hebt een tool waarin je uren bij kunt houden, dat is je urenregistratie tool en daarnaast kun je met planningsoftware je planning automatisch laten maken en bijwerken. Hierdoor kun je flexibeler medewerkers inplannen en geeft je dat meer tijd om bezig te zijn voor ontwikkeling van je bedrijf of voor klanten. Automatiseringssoftware is de afgelopen jaren steeds meer in trek en steeds vaker kiezen bedrijven om hierop over te stappen. Helemaal als je een bedrijf bent dat werkt op basis van uren. Je kunt daarbij bijvoorbeeld naast je uren en planning ook je offertes en factureren op afstemmen. Zo zorg je ervoor dat er een automatische factuur uitgaat als een project of taak is afgerond. Super efficient en ook behoorlijk tijdsbesparend. Zelfs je medewerkers worden daar vrolijk van, want ze hoeven minder tijd aan administratie te besteden. 

Voordelen van een digitale planning

Het hebben van een digitale projectplanning is natuurlijk altijd handig en geeft een duidelijk overzicht, maar er zijn nog wel meer voordelen te bedenken. Wij hebben even een aantal op een rijtje gezet voor je:

  • Naast inzicht heb je ook meer grip op de planning. Je weet wie waar mee bezig is en hoeveel tijd ze hebben besteed aan bepaalde taken. Daar kun je in het vervolg rekening mee houden en het proces wellicht ook verbeteren.
  • Goed te integreren. Zoals hierboven al genoemd kun je nog andere onderdelen toevoegen zoals urenregistratie en facturatie.
  • Alles op de juiste plek. Je kunt alles bij elkaar houden en vanuit één simpel systeem werken. Zowel voor medewerkers als werkgevers een prettige manier.