Moet je als ondernemer een VPN afsluiten?

Internet Criminaliteit neemt sterk toe. Daarnaast krijgen we veel spamberichten en malware. Het is ook belangrijk om gegevens versleuteld te kunnen versturen over het internet. De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) stelt hier hoge eisen aan. Welke maatregelen kun je als ondernemer nemen om de veiligheid van het gebruik van internet te verhogen? Is het afsluiten van een VPN (Virtual private network) een optie? Of is het overbodig? We delen graag onze mening en geven je een goed advies.

Wat is een VPN?

Laten we eerst uitleggen wat een VPN is. Het is een extra laag boven het normale internet. Vanaf de eigen locatie wordt ingelogd op de VPN. Vanaf de VPN wordt verbinding gemaakt met het wereldwijde web. Het lijkt alsof het bedrijf op de locatie zit van het VPN. Alle gegevens worden versleuteld verstuurd waardoor niemand kan meekijken. Het is een goede manier om anoniem te blijven. Ook wordt het hackers en internetcriminelen moeilijker gemaakt om in te breken. Het geeft een extra veiligheidslaag voor het gebruik van het internet. Het is goed en verstandig om hier gebruik van te maken. Het is betaalbaar en een goede uitbreiding.

Het netwerk op het werk

Wanneer iemand op het werk is dan zullen ze vaak inloggen op het netwerk van het bedrijf. Als er een wifi is zullen zelfs alle mobiele apparaten hier gebruik van maken. Het is belangrijk om te zorgen voor een veilige verbinding. Een manier om dit te doen is door een IPSec VPN netwerk te gebruiken. Alle gegevens van alle apparaten welke gebruik maken van het internet (en aangesloten zijn op het netwerk) worden dan versleuteld via een complete laag. Het internet is veilig te gebruiken door alle medewerkers. Het is niet nodig om bang te zijn dat internetcriminelen (te) gemakkelijk grip krijgen op jouw bedrijf.