De 5 belangrijkste componenten van een game pc

De koude winterdagen zijn in aantocht en dat is de perfecte periode om thuis op je gloednieuwe gaming pc te spelen. Of je nu zelf eengame pc gaat samenstellen of er één kant-en-klaar koopt, er zijn 5 componenten die essentieel zijn voor de samenstelling van een goede game pc. Aangezien wij ervanuit gaan dat je zo lang mogelijk plezier wil hebben van jouw gaming pc, vertellen wij bij welke componenten je de aandacht erbij moet houden.

Processor, geheugen- en videokaart

Voor een processor, geheugenkaart en videokaart kun je het beste kijken naar wat je met je gaming pc wil doen. Ga uit van de zwaarste taak die je je game pc uit wil laten voeren en baseer daar de keuze op. Het is beter om te veel dan te weinig geheugen te hebben omdat je pc anders binnen no time langzamer wordt, en dat is zonde.

Moederbord

Nu je de eerste beslissingen hebt gemaakt is het tijd om een bijpassend moederbord te kiezen. Het moederbord moet passen bij de vorige onderdelen omdat deze de processor, geheugenkaart en videokaart verbindt. Als je veel functies op je gaming pc wil is het aan te raden om te investeren in een goed moederbord. Hierin zitten namelijk ook de internet- en geluidskaart.

Opslag

Hier kun je kiezen tussen een gewone harde schijf of een Solid State Drive (SSD). Het verschil is dat een harde schijf goedkoper is en dat je dan een sterke game pc hebt, en dat een SSD ervoor zorgt dat uw pc tot wel 10 keer sneller is. Een SSD is wel prijzig maar zorgt ervoor dat je geen last hebt van een pc die lang moet laden. Als je intensief gebruik maakt van je gaming pc is een SSD aan te raden.

Koeling

Koeling is een ander belangrijk punt. Als de gaming pc niet op de juiste manier gekoeld wordt, raakt hij oververhit en heb je er niet lang plezier van. Het kan zelfs erg gevaarlijk zijn omdat deze uiteindelijk vlam kan vatten. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Er is verschil in koelers. De prijzen zijn ongeveer gelijk maar als je bereid bent iets meer te betalen, kan jekiezen voor een stille variant. Koelers blazen namelijk hard om uw game pc te koelen, en dat geeft wat geluid.

Het uiterlijk

Voor veel mensen is dit een belangrijk punt, en dat is logisch. Een game pc is een grote aankoop. Bij het samenstellen van je game pc is het uiterlijk dus ook belangrijk. Er zijn verschillende soorten behuizingen. Je kan ervoor kiezen om een kleur te nemen, of juist een transparante voor een industriële look. Eveneens zijn er ledlampen waarmee de gaming pc gepimpt kan worden.

Als je voor het eerst een game pc gaat aanschaffen en zelf niet enorm wegwijs bent in de wereld van computers, raden wij aan om langs een winkel te gaan om advies te vragen. Het is belangrijk dat je zelf duidelijk weet waarvoor je de game pc wil gebruiken, de adviseurs helpen je vanaf daar verder met de beste keuze.