E-fulfilment uitbesteden

Tegenwoordig worden er steeds meer bedrijfjes opgestart door middel van een webshop. Dit wordt gedaan omdat men producten wilt gaan verkopen via de webshop. Je zal daarvoor wel de juiste maatregelen moeten nemen om het geheel in goede banen te leiden. Wanneer je het net opgestart hebt, kun je alles zelf nog wel aan. Indien echter, na een verloop van tijd, wanneer er veel producten die je op je webshop hebt staan worden verkocht, kan dat werk voor je alleen teveel worden. Je moet namelijk ook je webshop bijhouden. Ook moet je alle producten die besteld worden op tijd versturen. Deze moet je dan inpakken, adresseren en naar de post brengen. Ook moet je voldoende opslagruimte hebben om de producten die je verkoopt in voorraad te kunnen hebben. Het werk zal, als je succes hebt, je binnen de kortste keren boven je hoofd groeien. Op dat moment wordt het tijd dat je een ecommerce fulfilment services gaat benaderen.


Een e-fulfilment services bedrijf
Wanneer je onderling contact hebt gehad, kun je met het uitbesteden van e-fulfilment met Hageman in zee gaan. Je stelt daarvoor samen het contract op. Een dergelijk servicebedrijf neemt dan alle logistiek van je over. Ze zorgen dus voor de opslag van de goederen die je verkoopt maar ook voor het orderpicken. Het e-fulfilment servicebedrijf wordt dan rechtstreeks gekoppeld aan je webshop. Zodra er een product op je webshop wordt besteld, gaat de bestelling rechtstreeks door naar het servicebedrijf. Zij zorgen dan dat de bestelling wordt ingepakt en verstuurd. Wanneer je dus met een dergelijke e-fulfilment servicebedrijf samenwerkt, kun je zelf de tijd besteden aan het bijhouden van je webshop. Er moeten namelijk met vaste regelmaat producten bij worden geplaatst. Door deze manier van werken geef je alle logistieke handelingen uit handen. Je kunt ook bijhouden wat er allemaal verkocht wordt.

Voldoende verkoop
Je moet, voordat je in zee gaat met een e-fulfilment servicebedrijf, ervan overtuigd zijn dat je voldoende producten verkoopt. Het moet voor beiden rendabel zijn. Door een samenwerking kan de verkoop aanzienlijk stijgen. De producten kunnen 24 uur per dag besteld worden. Het product wat besteld wordt, kun je de andere dag al in huis hebben. Dat is zeer belangrijk want de persoon die een product besteld wil het vaak de andere dag al in handen hebben. Je zal geen klantenverlies hebben doordat de producten niet op tijd geleverd worden. Ook het terugsturen van producten moeten weer opgevangen worden. Er moet worden nagegaan of de teruggestuurde producten weer verstuurd kunnen worden of dat ze naar een opkoper moeten gaan. Het e-fulfilment servicebedrijf zal met je daarover afspraken maken. Zij kunnen de producten, wat een twijfelgeval is, met je overleggen, bijvoorbeeld een keer per maand, wat er met de teruggestuurde producten gedaan moet worden. Je hoeft zelf alleen nu nog maar je webshop te onderhouden. Door deze manier van samenwerken krijg je een veel grotere omzet. Beloftes die je op je webshop maakt, kunnen worden nagekomen.
Ook zal je vrije tijd overhouden. Het leven bestaat niet alleen uit werken.