Juridische documenten op je website, waarom zo handig?

Juridische documenten worden vaak onderschat of zelf vergeten bij ondernemers. Startende ondernemingen nemen vaak de algemene voorwaarden, privacybeleid en disclaimer van andere sites over. Dit is niet zo verstandig. In dit artikel leg ik uit waarom het niet handig is om het over te nemen van andere sites en waarom juridische documenten zo handig zijn.

Waarom juridische documenten niet overnemen van andere sites?

Los gezien vanwege het feit dat er auteursrechten op de documenten zijn, wat ook problemen kan veroorzaken is het ook niet handig voor jou. Als je deze documenten overneemt zijn ze niet op maat voor jou. Er kunnen dus voorwaarden instaan die helemaal niks met jou te maken hebben of erger, er ontbreken voorwaarden die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf en uiteraard jou als persoon. Juridische documenten laten opstellen is daarom zo gek idee nog niet. Het is relatief goed te betalen en het kan vele euro’s in de toekomst besparen.

Voorkom aansprakelijkheid

Heb je daarnaast bijvoorbeeld wel eens gedacht aan jouw aansprakelijkheid? Heeft jouw product voor duizenden euro’s of meer aan schade gebracht, dan kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. In jouw algemene voorwaarden staat hier namelijk niks over vermeld. Je kunt daarom dus beter je juridische documenten en algemene voorwaarden website door een professional laten schrijven. Zo zoekt de professional jouw bedrijf en branche tot de diepste puntjes uit en zal hij alles in de voorwaarden vermelden, zodat je nooit (onterecht) aansprakelijkheid zal worden gesteld.

Privacybeleid op elke site verplicht

Vanaf mei 2018 zijn alle ondernemers en bedrijven geconfronteerd met de nieuwe privacywet. Ook wel de AVG genoemd. Hierbij gaat het om de privacy van de consumenten maar ook bedrijven te waarborgen. Wat gebeurt er met de informatie die naar een bedrijf wordt gestuurd? Wordt dit gedeeld met andere personen of bedrijven, hoe lang wordt deze informatie opgeslagen en hoe kan ik ervoor zorgen dat deze informatie wordt vernietigd? Maken jullie ook gebruik van cookies en wat gebeurt hier precies mee? Antwoorden op dit soort vragen zullen allemaal worden geschreven in de privacyverklaring. Dit is verplicht op elke website.

Kortom zijn juridische documenten voor uw bedrijf en website een investering zijn om problemen in de toekomst te voorkomen, je verplichting aan te komen en geeft het tot slot ook nog eens een professionele uitstraling uit. Wanneer de klant ziet dat er correct juridische documenten aanwezig zijn, zal dat diegene ook een geruster gevoel geven.