Succes behalen door een Excel test uit te voeren

Een Excel test lijkt misschien overbodig, maar is dat zeker niet. We leven in een tijdperk waarin de technologie zich razendsnel ontwikkelt en het is soms een grote uitdaging om dat bij te houden. Excel is een programma met ontzettend veel functies en mogelijkheden. Het is lastig om dit allemaal op eigen houtje uit te zoeken en een test kan dan van grote waarde zijn. Er zijn veel verschillende manieren waarop er succes behaald kan worden door het uitvoeren van een Excel test. Welke manieren dat zijn vertellen wij hieronder.

Hoe haal je een test?

Voordat u de test maakt krijgt u online lessen aangeboden. Tijdens deze lessen leert u hoe Excel werkt en wat de verschillende functies zijn. Zo leert u op welke manieren u Excel in kan zetten in zowel uw privéleven als op uw werk. Het maakt dus niet uit of u vooraf al veel kennis heeft over Excel of niet. In beide gevallen heeft u er profijt van om de lessen te volgen. Nadat u de lessen heeft gevolgd maakt u de Excel test. Daaruit komt een uitslag waarmee u aan kan tonen welk niveau u beheerst op het gebied van Excel. Daardoor kunt u heel precies aangeven welk niveau u beheerst.

Kennis opdoen en delen

Voordat u het certificaat behaalt krijgt u dus online lessen aangeboden waarmee u uw kennis op het gebied van Excel kunt opfrissen of verbreden. U kunt dus zelfs kennis opdoen door het behalen van een certificaat en kennis opdoen is altijd positief. Omdat alles tegenwoordig digitaal is, is het een groot voordeel om zoveel mogelijk digitale vaardigheden onder de knie te hebben. Als u bijvoorbeeld een carrièreswitch wil maken kunt u het best zoveel mogelijk kennis opdoen en in dit tijdperk ligt de focus op digitale vaardigheden.

Eveneens kunt u bij uw huidige werkgever pitchen om collega’s een spoedcursus te geven. Dit zal zeker gewaardeerd worden door uw werkgever en collega’s. Daarnaast is het voor u voordelig omdat er dan efficiënter gewerkt kan worden en u niet apart aan al uw collega’s hetzelfde uit hoeft te leggen.

Sollicitaties

Bij een sollicitatie heeft u door het behalen van een online Excel assessment een streepje voor. Met uw behaalde certificaat kuntu heel precies aantonen over welk niveau u beschikt, betreffende het werken met Excel. Iedereen kan namelijk wel zeggen dat hij of zij goed is in het werken met Excel, maar u kunt het daadwerkelijk aantonen. Als u solliciteert voor bijvoorbeeld een administratieve baan is dit echt een groot voordeel aangezien er bij zo’n functie veel gewerkt wordt met Excel.Wie wil er nu niet uitblinken tijdens een sollicitatie?

Waar doet u een Excel test?

Nu we hebben aangeven welke successen er te behalen zijn door een online Excel assessment te doen, is het belangrijk om aan te geven waar u een Excel test kunt doen. Er zijn veel websites die een test aanbieden, maar deze zijn lang niet allemaal betrouwbaar. Een goede test kost nu eenmaal geld omdat er ook een cursus wordt aangeboden. De kosten van een goede test liggen tussen de 150 en 250 euro. Dit klinkt misschien als een hoog bedrag maar het is een investering in uzelf. Als u bijvoorbeeld wordt aangenomen voor een nieuwe baan of promotie maakt omdat u over deze kwaliteiten beschikt, heeft u de kosten er al snel uitgehaald. Zeker in het technologische tijdperk waarin we leven, is het belangrijk om uw digitale vaardigheden up to date te houden. Met een Excel test kunt u dat gelijk aantonen.