Wat is ERP software en wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

Grotere bedrijven die kunnen al snel het probleem hebben dat ze met veel verschillende systemen werken. Helemaal wanneer een bedrijf snel groeit dan is het ene na het andere nieuwe systeem nodig. Na een lange tijd krijg je het probleem dat er zoveel systemen zijn dat het overzicht nog wel eens wordt verloren of dat de samenwerking tussen verschillende afdelingen eronder lijdt. Dat is zonde. Met ERP software kan dit worden voorkomen. 

Wat is ERP software precies

ERP staat voor enterprise resource planning. In feite zorgt het ervoor dat alle administratieve processen binnen je bedrijf onder een dak worden gebracht en daarmee goed met elkaar samenwerken. In plaats van dat alles los van elkaar staat en niet goed met elkaar is geïntegreerd, kan het dan juist beter met elkaar samenwerken. Dat zorgt voor een betere samenwerking tussen afdelingen binnen je bedrijf en een beter overzicht. 

Je kunt bijvoorbeeld denken aan administratieve processen zoals de urenregistraties binnen je bedrijf, als het hele order management. Met ERP software weet je zeker dat dit allemaal goed met elkaar is verbonden. 

Waarom werken met ERP software? 

Er zijn diverse voordelen te halen uit het werken met ERP software. Deze benoemen we hieronder. 

  • De eerste hebben we al benoemd, en dat is dat afdelingen binnen je bedrijf beter met elkaar kunnen samenwerken. Doordat iedereen makkelijker inzicht heeft in verschillende zaken binnen je bedrijf zorgt je ervoor dat iedereen ook sneller en efficiënter kan werken. 
  • Daarnaast heb je de mogelijkheid met de juiste software om handige en overzichtelijke dashboards te maken. Met de informatie uit de systemen kunnen sneller bruikbare middelen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de urenregistratie aan bepaalde projecten waarmee vervolgens kan worden geëvalueerd.
  • Verder worden er ook veel financiële en administratieve taken uit handen genomen. Op deze manier wordt er veel geautomatiseerd en kan er dus ook meer geld worden bespaard.  
  • Tot slot kan er in de systemen ook gebruik worden gemaakt van workflows, waarmee werkprocessen beter worden vastgelegd en mensen en teams sneller en overzichtelijker kunnen werken.